Piano akkoorden leren spelen?

Het volgen van pianolessen kan soms best lastig zijn als je niet de juiste methode hanteert. Je kunt namelijk kiezen voor piano akkoorden of het notenschrift. Nu is het de vraag welke manier het beste is. Hieronder volgt een korte beschrijving van zowel de piano akkoorden als het noten leren lezen.piano akkoorden

Voordelen van piano akkoorden

Het leren van piano akkoorden heeft zo zijn voordelen voor beginnende pianisten. Het is namelijk eenvoudig te leren, want er zijn maar een paar basis akkoorden waarmee je de meeste piano liedjes al kunt spelen. Nu wil je waarschijnlijk weten wat een piano akkoord nu precies is? Nou je slaat eigenlijk 3 of meer toetsen tegelijk aan op het klavier. Een piano liedje bestaat vervolgens weer uit meer piano akkoorden, welke de pianist achter elkaar behoort te spelen.

Voordelen van het noten lezen

Het notenschrift leren is handig bij elk muziekinstrument. Wanneer je de vaardigheid noten lezen onder de knie hebt kun je in principe alle muziekinstrumenten bespelen. De noten zijn namelijk voor elk muziekinstrument hetzelfde.

Het notenschrift heeft ook een paar nadelen. Het duurt namelijk lang voordat je het hele notenschrift begrijpt. Er zijn namelijk ontzettend veel onderdelen om te leren. Denk hierbij aan de stamtonen, notenbalk en muzieksleutels.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s