Optreden met een stage piano

stage piano voor optredensEen stage piano is in het leven geroepen voor muzikanten, welke willen gaan optreden. Stage piano`s zijn namelijk van licht gewicht en daarom overal mee naar toe te nemen. Naast dit voordeel kent de stage piano ontzettend veel andere voordelen. Deze voordelen worden hieronder kort beschreven:

Keyboard piano of stage piano?

Stage piano`s lijken op een keyboard met een onderstel. Toch zijn er tussen deze twee toetsinstrumenten aardig wat verschillen. Zo kan een stage piano, maar enkele geluiden produceren. Deze geluiden zijn dan wel van een hoogwaardige kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan het echte piano geluid, welke men behoort te maken met een akoestische piano. Een stage piano kan dit geluid namelijk ontzettend goed nabootsen. Keyboard piano`s daarentegen hebben de beschikking over meerdere geluiden en daarom eerder geschikt voor kinderen.

Ook wordt een stage piano aangesloten op externe speakers. Dit toetsinstrument heeft namelijk van zichzelf geen interne speakers. Keyboards beschikken wel over de deze interne luidsprekers, want deze zijn namelijk ook niet bedoeld om mee op te treden.

Met of zonder onderstel

Stage piano`s zijn zowel met als zonder onderstel te verkrijgen. Het onderstel wordt meestal wel gebruikt tijdens een optreden. Deze is dan vaak verstelbaar, waardoor de pianist een juiste zithouding kan aannemen. Ook is er de mogelijkheid om een stage piano zonder onderstel te kopen. Deze kun je er later alsnog bij kopen.

Stage piano voor elke pianist?

Het hebben van een stage piano is een bijzonder iets. Deze toetsinstrumenten worden voornamelijk gebruikt door popmuzikanten, welke in een band spelen. Voor thuis is een keyboard meer geschikt, omdat deze stukken goedkoper is en meerdere functies heeft. Het geluid van een keyboard klinkt wel minder goed als een stage piano, maar als je thuis speelt is dit vaak geen probleem. Net als alle andere toetsinstrumenten kun je een stage piano eenvoudig online bestellen bij een webshop als Baxshop.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s