Geschikt toetsinstrument voor beginners

toetsinstrumentenVoor velen blijft het moeilijk om een geschikt toetsinstrument te kopen. Zo is het voor beginners vaak lastig om een piano te kopen, welke goed aansluit op de behoeften van de pianist. In dit artikel beschrijven we een aantal toetsinstrumenten met bijhorende functies.

Keyboard piano voor het pianospel?

Een keyboard piano is een makkelijk te bespelen instrument met een grote hoeveelheid geluiden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een akoestische piano, welke alleen het pianogeluid kent, is dit natuurlijk veel leuker voor beginnende pianisten.

Akoestische of vleugel piano

Dit zijn eigenlijk de enige echte piano’s. Qua uitstraling zijn deze piano’s veel leuker om te zien. Zo kan bij een vleugel het hele mechanisme worden gezien, wat erg leuk kan zijn tijdens optredens. Een nadeel van deze toetsinstrumenten is wel de grote hoeveelheid onderhoud. Deze worden namelijk jaarlijks gestemd, wat soms wel 200 euro kan kosten.

Stage piano

Van plan om optredens te gaan doen? Dan is een stage piano het instrument voor jou. Het is een soort van keyboard met een los onderstel, waardoor makkelijk te vervoeren. Er is namelijk rekening gehouden met de mobiliteit van het instrument, omdat deze vaak door de pianist zelf moet worden vervoerd. Daarnaast beschikt de stage piano niet over interne boxen en moet dus worden aangesloten op externe speakers. Vaak heeft een stage piano wel een beperkt aantal geluiden, maar deze zijn wel van hoogwaardige kwaliteit.

Voor beginnende pianisten is het meestal verstandig om eerste te kiezen voor een goedkopere variant keyboard of digitale piano. Wanneer je na een tijdje zeker weet dat het piano spelen daadwerkelijk je hobby wordt, dan kun je altijd nog overwegen om een akoestische piano te kopen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s