Piano leren spelen op een digitale piano

digitale pianoBeginnende pianisten komen vrijwel altijd te staan voor het volgende probleem: welk toetsinstrument ga ik kopen? Op deze vraag is het antwoord ook niet meteen èèn twee drie te vinden. Daarnaast kun je al wel overwegen om een keuze te maken tussen een digitale piano en een akoestische. Sommige pianisten willen helemaal niets weten van digitale piano`s, omdat dit niet het echte toetsgevoel geeft. In dit artikel zullen we een paar argumenten geven waarom het piano spelen op een digitale piano ook gewoon mogelijk is.

Voordelen van een digitale piano

Een digitale piano brengt vele voordelen met zich mee. Denk hierbij aan het scala aan geluiden wat een digitale piano kan produceren. Zo kan bijvoorbeeld een keyboard verschillende muziekinstrumenten nabootsen terwijl een akoestische piano alleen maar het geluid van een piano kan maken. Daarnaast zijn de meeste elektrische piano`s stukken goedkoper, omdat deze vrij klein zijn en niet uit hout zijn gemaakt. Ook vereist een keyboard of digitale piano geen onderhoud. Het onderhoud van een akoestische piano kan soms wel een paar honderd euro per jaar kosten.

Piano spelen op een digitale manier

Het echte pianogevoel brengt eigenlijk alleen een akoestische of vleugel piano met zich mee. Dit is dan ook gelijk het nadeel van een digitale piano variant. Daarnaast is het voor beginnende pianisten veel leuker om piano te spelen op een keyboard, omdat deze meerdere functies heeft. Daarnaast kan een digitale piano goed gecombineerd worden met een online piano cursus. Ook kan net als de cursus het toetsinstrument worden meegenomen, wat natuurlijk erg handig is.

Wil jij ook online pianolessen volgen op een digitale piano? Dan is het verstandig om eens verschillende websites te gaan vergelijken, welke deze pianolessen aanbieden. Zo kun jij de beste keuze maken om vervolgens een succesvolle pianist te worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s