De vergeten zaagmachines

U weet het misschien niet, maar er zijn een aantal zaagmachines die vergeten worden in de wereld van zaagmachines. Denk bijvoorbeeld aan de dubbelzaag, verstekzaag of radiaalzaag. Al deze cirkelzagenĀ  hebben toch een aantal leuke functies waar niemand nog wat van af weet. In dit artikel zullen we kort in gaan op deze vergeten cirkelzagen.

Dubbelzaag

De dubbelzaag valt dan ook denk wel in de top 1 van vergeten zaagmachines. Misschien ook vanwege zijn beperkte beschikbaarheid. Momenteel wordt deze cirkelzaag nog maar door 2 fabrikanten geproduceerd. En de geproduceerde dubbelzagen worden maar door een beperkte groep webshops verkocht. Kort over de dubbelzaag. De dubbelzaag is een cirkelzaag met 2 zaagbladen die in elkaars tegengestelde richting zagen. Dit voorkomt happen en verhoogt tevens de doorvoersnelheid van het materiaal.

Verstekzaag

De verstekzaag is ook wel bekend onder de naam afkortzaag. Het is een cirkelzaag die te gebruiken is voor het afkorten van balken, planken of plinten. Zeker handig als je alles precies wil afwerken. De verstekzaag is daarom wel een veel verkocht product. Alleen jammer genoeg wordt de naam verstekzaag niet meer zo vaak gebruikt.

Radiaalzaag

De radiaalzaag is een zaagmachine die wel iets weg heeft van een afkortzaag. Alleen wordt deze vooral gebruikt voor de wat grotere ondernemingen. Toch zien we de radiaalzaag steeds vaker terug bij de doe-het-zelvers. De radiaalzaag is een zaagmachine die is te gebruiken voor het zagen van grote platen. Het zaagblad en de motor hangen hierbij boven het te zagen materiaal.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s